Γάμος info.gr. Ο Γάμος σας. Τα πάντα για το γάμο!

ΑΡΧΙΚΗ | Ο ΓΑΜΟΣ | ΓΑΜΟΣ ΝΥΦΗ | ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ | Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ | ΓΑΜΟΣ ΑΓΟΡΑ | ΓΑΜΟΣ LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβουλος Γάμου

Το αφεντικό μου….κι εγώ!

Σύμβουλος Γάμου

Ποια είναι η πιο σημαντική σου σχέση στο χώρο της εργασίας σου; Η σχέση σου με τους συνεργάτες σου ή τους υφισταμένους σου; Η σχέση σου με την ομάδα σου, τους πελάτες σου ή τους προμηθευτές σου;

Θα έλεγα ότι η πιο σημαντική σου σχέση για την πορεία σου μέσα στην εταιρία ή τον οργανισμό όπου εργάζεσαι, είναι εκείνη με τον προϊστάμενό σου, το αφεντικό σου!
Το να μπορείς να σχετιστείς και να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον προϊστάμενό σου σού προσδίδει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ροή στη δουλειά σου καθώς και εργασιακή ικανοποίηση.
Η αλήθεια είναι ότι με τον ίδιο τρόπο που ο υφιστάμενος εξαρτάται από τον προϊστάμενό του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εξαρτάται και ο προϊστάμενος από την ομάδα του.

Υπάρχουν κανόνες που, αν τους εφαρμόσουμε να μπορούμε να ελπίζουμε σε μία καλύτερη σχέση;

Σου παραθέτουμε μερικές σκέψεις:

Αντιμετώπισε θετικά το «όχι» του.

Όταν το αφεντικό σου δυσκολεύεται να πάρει μία απόφαση το πιο πιθανό είναι να σου πει «όχι» και δικαιολογίες μπορεί να προβάλλει πολλές όπως:
όχι, είναι λάθος ο χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο
όχι, έχει πολύ ρίσκο
όχι, είναι αντίθετο με τους στόχους μας κλπ

Για να αποφύγεις όλες αυτές τις απαντήσεις φρόντισε μαζί με την κατάθεση της πρότασής σου να τον βοηθήσεις να σκεφτεί θετικά.

Πώς;

Μην τον πιέσεις για να πάρεις μία απάντηση την ίδια στιγμή. Δώσε του χρόνο να το σκεφτεί

Θύμισε του την τελευταία σας συνάντηση και τα προβλήματα που σου ανέφερε. Επίσης, θύμισέ του ότι επειδή δεν πάρθηκε κάποιο μέτρο γι αυτά σήμερα ακόμη είναι ανεπίλυτα

Δώσε του εναλλακτικές λύσεις και ανάπτυξε τη μία από αυτές που είναι η πρότασή σου

Ανάφερέ του τι περιμένεις από εκείνον.. να εξετάσει τις επιλογές που του δίνεις και να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους

Διευκρίνισε ότι η απάντηση που περιμένεις στην ουσία είναι μία βοήθεια στο έργο σου και όρισε συγκεκριμένα το αίτημά σου

Να είσαι προετοιμασμένος για τις αρνητικές του θέσεις και τα επιχειρήματα. Έχε εναλλακτικές θέσεις και επιχειρήματα και εσύ

Άφησε πριν το τέλος της συνάντησης γραπτώς τα πιο σημαντικά σημεία της συνάντησης ώστε να είσαι σίγουρος ότι δε θα ξεχαστούν

Αν η απάντηση που θα πάρει τελικά δε σε εκφράζει μην το διαλαλήσεις σε όλη την εταιρία κατηγορώντας τον πίσω από την πλάτη του. Προστάτεψε τον εαυτό σου από μία τέτοια συμπεριφορά

Μην σπαταλάς τον χρόνο του

Το θέμα που του παρουσιάζεις ίσως να είναι πολύ σημαντικό για την δική σου εργασία στον οργανισμό ή την επιχείρηση. Σκέψου όμως, ότι το αφεντικό σου έχει πολλά, το ίδιο σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει. Συνεπώς μην πλατειάζεις με πολλές και ανώφελες λεπτομέρειες.

Όρισε την επόμενη σας συνάντηση αν χρειαστεί να ρυθμίσετε επιπλέον θέματα. Είναι πολύ ενοχλητικό να προσπαθείτε για εβδομάδες να βρείτε χρόνο να συναντηθείτε.

Μην βιαστείς να ζητήσεις τη γνώμη του

Στην πραγματικότητα αν δεν την χρειάζεσαι δεν έχεις λόγο να την ζητήσεις. Μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με μία θέση που σε βρίσκει αντίθετο με τους στόχους σου ή τους τρόπους σου.
Αν όμως πραγματικά τη χρειάζεσαι βρες την κατάλληλη στιγμή για να την ζητήσεις. Ύστερα προετοίμασε όσα έχεις να πεις και μπες κατευθείαν στο ψητό. Μην χαθείς σε μη ουσιαστικές συζητήσεις.

Μην τον στρεσάρεις με περιττές πληροφορίες

Να είσαι επιλεκτικός στις πληροφορίες που του δίνεις. Αν τον πιέσεις με στατιστικά και αρνητικές προβλέψεις μπορεί να φοβηθεί και τότε το πιο πιθανό είναι να σου πει ..όχι. Δώσε του εκείνες τις πληροφορίες μόνο που θα τον οδηγήσουν στην κατάλληλη απόφαση.

Απόφυγε τα άσχημα νέα. Μίλα του για την θετική πλευρά του θέματος. Δείξε του το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Δεν αποφεύγεις να τον ευαισθητοποιήσεις στο πρόβλημα - απλά προστατεύεις τη συζήτηση σας από μια αρνητική ατμόσφαιρα

Κράτα την ισορροπία έτσι ώστε ούτε να είναι ανεπαρκείς οι πληροφορίες που δίνεις ούτε υπερβολικές

Μην είσαι ντροπαλός ή φοβισμένος στο να του εκθέσεις ένα ζήτημα. Θα το μάθει από κάποιον άλλο και τότε η θέση σου θα είναι πιο δύσκολη

Σε κάθε πρόβλημα να έχεις έτοιμη τη λύση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συζητήσεις ένα πρόβλημα με το αφεντικό σου. Μπορείς να του πεις:

« υπάρχει ένα πρόβλημα. Είναι τεράστιο αλλά μην ανησυχείς.. εγώ είμαι εδώ »
ή
« είσαι τόσο ικανός και πάντα προσπερνάς τις δυσκολίες. Βέβαια είναι τεράστιες στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά σου έχω εμπιστοσύνη.. θα τα καταφέρεις »

Υπάρχει και μία τρίτη αντιμετώπιση. Ούτε να κοκορευτείς ούτε να αποποιηθείς της ευθύνης. Και τα δύο μακροπρόθεσμα μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Μαζί με το πρόβλημα να έχεις και τις εναλλακτικές λύσεις, πιθανές κινήσεις. Είσαι ένα χέρι βοήθειας σε μία δύσκολη στιγμή.

Κινήσου μέσα στα όρια

Η κάθε εταιρία έχει διαδικασίες και τρόπους λειτουργίας. Ορισμένες φορές ίσως θέλεις να προσπεράσεις τα όρια με πρωτοβουλίες που θα πιστεύεις ότι θα κάνουν την διαφορά. Άλλες πάλι φορές μπορεί να θέλεις να κρυφτείς πίσω από αυτές και να κάνεις απλά το προσδοκώμενο. Στην μία περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστείς σαν «αντάρτης», στην άλλη σαν « φοβητσιάρης ».

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις και μία τρίτη εκδοχή: να βάλεις το πόδι σου στο νερό να δεις αν είναι αρκετά κρύο ή ζεστό. Μην εκθέτεις τον εαυτό σου απεριόριστα ( μπορεί να τους φοβίσεις ). Μην κρύβεσαι υπερβολικά ( μπορεί να κριθείς ανεπαρκής ). Δοκίμασε μέχρι πού σε παίρνει να αναπτυχθείς. Έχει υπομονή και σεβασμό στον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας σου χωρίς να χάσεις την ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου και την δημιουργικότητά σου.

Μην υπόσχεσαι κάτι που δεν μπορείς να τηρήσεις

Συχνά η επιθυμία μας να κατακτήσουμε τους στόχους μας μπορεί να μας φέρει στη δυσάρεστη θέση να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να τηρήσουμε. Συχνά, επίσης μας ζητούν πολύ περισσότερα από το εφικτό. Χρειάζεται να μάθεις να βάζεις προτεραιότητες και να ενημερώνεις το αφεντικό σου για την πορεία και την πρόοδο του έργου. Μην τον αφήσεις έξω από αυτό σαν να είσαι τόσο πολύ δεδομένος. Συζήτησε μαζί του το ρίσκο αν υπάρχει και πιθανούς τρόπους επίτευξης. Αν το αφεντικό σου υπόσχεται χωρίς να τηρεί όσα λέει σίγουρα αυτό θα έχει επίδραση στην εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να λειτουργεί η σχέση σας.

Χειρίσου αποτελεσματικά τη διαφορετική κουλτούρα

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει « μία πραγματικότητα » στην επιχείρηση όπου εργάζεσαι. Οι περισσότεροι άνθρωποι βεβαίως επικοινωνούν σαν ‘’ η μόνη και σωστή πραγματικότητα ‘’ που υπάρχει να είναι εκείνη που αντιλαμβάνονται ή σκέφτονται οι ίδιοι. Είμαστε τόσο διαφορετικοί σαν προσωπικότητες, έχουμε τόσες διαφορετικές εμπειρίες που μοιάζει ουτοπία να περιμένεις όλοι να συμφωνούν μαζί σου. Νομίζω ότι δεν είναι και ωφέλιμο κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Άλλοι που ενδιαφέρονται μόνο για το αποτέλεσμα. Άλλοι που επενδύουν στις διαπροσωπικές σχέσεις και την εσωτερική επικοινωνία. Το να γνωρίζεις τι περιμένει το αφεντικό σου από εσένα σημαίνει ότι έχεις καταλάβει με βάσει πιο σύστημα αξιών και εταιρικής κουλτούρας δραστηριοποιείται και συμπεριφέρεται.

Έτσι αν σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες και ο προϊστάμενός αρέσκεται στον έλεγχο των πραγμάτων μάλλον θα δυσαρεστηθεί μαζί σου αν δεν ερωτηθεί. Αν αρέσκεται στο αποτέλεσμα θα δυσαρεστηθεί αν τηρείς με ευλάβεια τις διαδικασίες ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Αν είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας και η αναφορά σου είναι πολύ περιεκτική μπορεί να σε κρίνει σαν επιπόλαιο. Χρειάζεται να γνωρίζεις το αφεντικό σου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει να παρατηρείς τους επαίνους και τα παράπονα του για να καταλάβεις πώς σκέφτεται και τι περιμένει από εσένα.

Σύμβουλος Γάμου

Για το Κέντρο οικογενειακής συμβουλευτικής - family today

Έφη Σαρηγιαννίδου

Προσωπικός & Οικογενειακός Σύμβουλος

Συγγραφέας

Τηλ.: 210 3458444, Κιν.: 6932 094200

Email: infolifemanagement.gr - Site: www.familytoday.gr

Σύμβουλος Γάμου

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ….ΚΙ ΕΓΩ!

Γάμος Γενικές Πληροφορίες

ΠΙΣΩ

www.weddinginfo.gr

Το αφεντικό μου….κι εγώ!

Σύμβουλος Γάμου

Ξενοδοχεία info.gr. Ξενοδοχεία στο ίντερνετ. Τα πάντα για τα ξενοδοχεία

ΑΡΧΙΚΗ | Ο ΓΑΜΟΣ | ΓΑΜΟΣ ΝΥΦΗ | ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ | Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ | ΓΑΜΟΣ ΑΓΟΡΑ | ΓΑΜΟΣ LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Beauty Secrets Η ομορφιά και τα μυστικά της. Τα πάντα για την ομορφιά

Το www.weddinginfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην στο γάμο. Τα πάντα για το γάμο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΓΑΜΟΣ INFO.GR